Minder fra festival 2019

ODSHERREDS KAMMERMUSIKFESTIVAL


Betagende musikrejse i Odsherreds sommeraftener


Rekordmange havde fundet vej til operaen i Klint, hvor solen gik ned efter en smuk aften og en mindeværdig festival. Her takker sangere og pianist for publikums stormende hyldest. (Fotos: Hans Raunsø).

Odsherred Kammermusikfestival 2019 er omme. Igennem syv forrygende aftener er publikum blevet sendt på en betagende musikrejse.


Vi kan bare citere pressen: Fra 'gnistrende fransk spil med den mesterlige Trio Wanderer' til 'et kærligt, velklingende favntag med både cello-toner og Søren Rastogis virtuose klaverspil'. Og fra lied-aftenen med Kari Postma, Bo Skovhus og Chr. Westergaard, 'hvor følelsernes kampplads var formindsket til et par kvadratmeter foran det sorte Steinway-flygel' til nordisk magi med Theatre of Voices og Michala Petri.


Ligesom festivalens åbningskoncert med Ensemble Storstrøm markerede også koncerten med Theatre of Voices start på ensemblernes sommerturnéer.


Alt blev intensivt dækket af pressen. DR sendte hele koncerten med Theatre of Voices og Michala Petri direkte på P2.Hør den her: https://www.dr.dk/radio/p2/p2-koncerten/p2-koncerten-odsherred-kammermusikfestival


Men vigtigst af alt, kære publikum: I kunne lide det. Billetsalget har slået rekord. Vi var lige ved at sprænge rammerne i Hempels smukke glasmuseum. Der var totalt udsolgt til fire koncerter og et flot salg til resten. Det er vi frygteligt glade for. Og vi vil gøre alt for at levere lige så høj kvalitet i et vidtspændende program til næste år.


Tak til kunstnerne: Ensemble Storstrøm, Trio Wanderer, Michala Petri og Theatre of Voices, Andreas Brantelid og Søren Rastogi, de unge talenter Jonas Frølund, Kaya Møller og Francesco Barfoed, Kari Postma, Bo Skovhus og Chr. Westergaard, Johanne Højlund, David Danholt, Philippa Cold, Jørn Pedersen og Søren Rastogi samt Ny dansk Saxofonkvartet, der spillede populære pop-op-koncerter på Ovnhusmarkedet og ved Teatercafeen på gågaden i Nykøbing.


Tak for gavmild støtte fra Odsherred Kommune, Kulturministeriet, Solistforeningen, Juel's Blomster, Hempelfonden, Augustinusfonden og Poul Johansens Fond.


Men først og fremmest: Tak til jer, kære publikum. Og på gensyn!

26. juli skrev Nordvestnyt:

'De (publikum, red.) kom også helt tæt på ét af verdens førende kammermusik-ensembler, franske Trio Wanderer, Jean-Marc Phillips-Varjabédian på violin, Raphaël Pidoux, cello, og Vincent Coq, piano, der begejstrer i store koncertsale verden over med deres ekvilibristiske, nærmest telepatiske samspil og nu havde fundet vejen til den mere intime scene på Hempel Glasmuseum.


29. juli skrev Nordvestnyt:

Publikum var på en betagende musik-rejse med det prisvindende vokal-ensemble Theatre of Voices, der - på det smeltende varme Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sjælland - sang om strukturer i sne og is og om tårer.


30. juli skrev Nordvestnyt:

Celloens dybe, syngende klang ligger tæt op ad den menneskelige stemme, og Andreas Brantelid - én af Skandinaviens førende cellister - fik i den grad sit instrument til at synge smukt og dramatisk, romantisk og eksperimenterende til den udsolgte koncert ved Odsherreds Kammermusikfestival på Hempel Glasmuseum i Nykøbing Sjælland tirsdag. Og koncertsalen tog kærligt, velklingende favntag med både cello-toner og Søren Rastogis virtuose klaver-spil og leverede perfekt akustik til formålet. 


1. august skrev Nordvestnyt:

Kari Postma foldede hele sit enorme stemme-register stærkt ud i de følelses-spækkede sange. Fra det helt stille, indfølt smukke til raseri i det højeste register.(...) Bo Skovhus var igen suverænt syngende, fra det inderlige til det voldsomt dramatiske, og formåede på fornem vis at gøre liederne og herre-figurerne levende og mærkbare - deres forelskelse, længsel, håb, vrede, fortvivlelse, smerte - med sine vokale nuancer og udtryksfulde mimik.