Unge Talenter

Onsdag 31/7 kl. 19.30

Hempel Glasmuseum


Jonas Frølund, klarinet

Kaya Møller, violin

Francesco Barfoed, klaver


Charles-Marie Widor (1844-1937): Introduction et rondo for klarinet og klaver, opus 72 (1898), 7 min.


Poul Ruders (1949-): Throne for klarinet og klaver (1988), 13 min.


Joseph Horovitz (1926-): Sonatina for klarinet og klaver (1981), 15 min.


Igor Stravinsky (1882-1971): Historien om en soldat, originalt for blandet, mindre ensemble (1918), i suiteform, arrangeret af komponisten selv for violin, klarinet og klaver (1919), 15 min.


Béla Bartók (1881-1945): Kontraster for violin, klarinet og klaver, BB 116/Sz. 111 (1938), 18 min.


Tre strålende stjernefrø spiller ALU

Det er tre 22-årige stjernefrø, der hver især har forbløffende historier bag sig, som publikum kan møde onsdag aften, 31. juli.


Repertoiret, vi bliver præsenteret for, er ren ALU, dvs. stykker, man ikke hører så ofte, men som fortjener eksponering, altså Absolut Lytteværdigt Udkantsrepertoire eller ALU, forklarer klarinettist Jonas Frølund.


»Alternativt kan koncerten også ses som en rundrejse til forskellige lande, et land for hver komponist. Det falder meget godt i tråd med, at sommer- og festivaltid også er rejsetid,« siger Jonas, der er optaget af den nonverbale, musikalske kommunikation med publikum fra scenen,


Ud over at studere en bachelor på Supérieur-konservatoriet i Paris hos Pascal Moragues, soloklarinettist i Orchestre de Paris, er han på kontrakt som soloklarinettist i Danmarks Underholdningsorkester og som alternerende soloklarinettist i Malmö Symfoniorkester.

Gennem årene har Jonas Frølund modtaget en række legater og priser, bl.a. Jacob Gades Legat og Léonie Sonnings talentpris. 2011-’17 studerede han med først John Kruse og siden, gennem Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Lee Morgan. Han har desuden spillet til masterclass for bl.a. Yehuda Gilad, Michel Arrignon, Stanley Drucker og Andreas Sundén. Blandt talrige kammermusikoptrædener kan fremhæves koncerter med Trio con Brio og Gershwin Quartet. På mere fast basis spiller han bl.a. i blæserkvintetten V Coloris.


Men det var på Sankt Annæ Gymnasium, at Jonas Frølund fandt sammen med aftenens pianist, dansk-italienske Francesco Barfoed.

Barfoed, der udmærket sig som såvel solist, kammermusiker og akkompagnatør, er uddannet bachelor i klaver fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2018 med Søren Rastogi som lærer, tog til Rutgers University i New Jersey og færdiggør nu sin 2. bachelorgrad hos klaverprofessor Daniel Epstein. I to år har Francesco optrådt med Jonas Frølund rundt om i Danmark og Italien. I 2018 vandt han i USA Rutgers University Concerto Competition og optrådte som solist med Rachmaninoffs 1. klaverkoncert med Rutgers Symphony Orchestra i New Jersey i oktober samme år. Fra sommeren 2018 har han været engageret med sin klavertrio, Wundertrio, som har turneret i Danmark og Canada. Fra efteråret går Francesco i gang med kandidatgraden i kammermusik, akkompagnement og repetition ved The Juilliard School i New York.


Sin unge alder til trods er Kaya Møller, 22 år, tungt prisbehængt. Hun har spillet violin, fra hun var seks, og som 8-årig var hun første gang solist DR Symfoniorkestret. Siden har Kaya Møller flere gange optrådt med orkestret. Hun har deltaget i masterclasses med bl.a. Nikolaj Znaider, Liviu Prunaru og Pinchas Zukerman.


Til daglig studerer hun på sit andet år på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos professor Tim Frederiksen, og gennem årene har hun vundet adskillige konkurrencer og fået priser for sit spil.  Mest spektakulært optrådte Kaya Møller i 2012 i Carnegie Hall og i 2016 Copenhagen Summer Festival Talentpris, hvor hun spillede solokoncert på Charlottenborg.