Unge Talenter

ODSHERREDS KAMMERMUSIKFESTIVAL

 

Onsdag 31/7 kl. 19.30

Hempel Glasmuseum

 

 

 

 

 

Jonas Frølund, klarinet

Kaya Møller, violin

Francesco Barfoed, klaver

 

Charles-Marie Widor (1844-1937): Introduction et rondo for klarinet og klaver, opus 72 (1898), 7 min.

 

Poul Ruders (1949-): Throne for klarinet og klaver (1988), 13 min.

 

Joseph Horovitz (1926-): Sonatina for klarinet og klaver (1981), 15 min.

 

Igor Stravinsky (1882-1971): Historien om en soldat, originalt for blandet, mindre ensemble (1918), i suiteform, arrangeret af komponisten selv for violin, klarinet og klaver (1919), 15 min.

 

Béla Bartók (1881-1945): Kontraster for violin, klarinet og klaver, BB 116/Sz. 111 (1938), 18 min.

 

Tre strålende stjernefrø spiller Stravinsky

Det er tre 22-årige stjernefrø, der hver især har forbløffende historier bag sig, som publikum kan møde onsdag aften, 31. juli.

 

Da Jonas Frølund havde spillet klarinet i bare fem år, sprang han ind og spillede Carl Nielsens klarinetkoncert til den første prøve som vikar for den verdenskendte klarinetvirtuos, Martin Fröst. Den unge dansker havde netop vundet 1.-pris og talentprisen i Øresunds Solist-konkurrencen. Flere år senere, da Frølund mødte Fröst, fik Jonas lejlighed til at spille for Martin Fröst, hvilket straks afstedkom en stående invitation til Stockholm, så mentorordningen kunne udvikle sig. Ellers har Jonas Frølund mest været i Paris, under Pascal Moragues’ vinger, hos Lee Morgan på det Det kongelige danske Musikkonservatorium og på Sankt Annæ Gymnasium, hvor han fandt sammen med dagens pianist, Francesco Barfoed.

 

I to år har Barfoed og Frølund, der har være soloklarinettist i Danmarks Underholdningsorkester siden 2017, spillet en række koncerter sammen. Også Francesco Barfoed har haft de bedste lærere. På konservatoriet i København var det Søren Rastogi, og på konservatoriet ved Rutgers i New Jersey, Min Kwon. Her har han også deltaget i en masterclass med Leif Ove Andsnes og vundet Rutgers interne Symphony Orchestra Concerto Competition, ved at være last man standing, da det skulle afgøres, hvem der i grunden hørte hjemme i rollen som solist foran Rutgers eget symfoniorkester. Det gjorde Francesco Barfoed.

 

Sin unge alder til trods er Kaya Møller, 22 år, tungt prisbehængt. Hun har spillet violin, siden hun var seks, og som 8-årig var hun første gang solist DR Symfoniorkestret. Siden har Kaya Møller optrådt med orkestret i 2009, 2011 og 2013. I 2011 vandt hun guldmedalje i Berlingske Tidendes Klassiske Musikkonkurrence og året efter en international konkurrence i USA, hvor hun optrådte i Carnegie Hall i New York. I 2013 vandt Kaya Møller den yngre kategori i Øresunds Solist-konkurrencen. I 2015 vandt hun 1.-præmie og publikumspris ved Student Violin Competition of Japan. I 2016 vandt hun Jacob Gade Violinkonkurrence og modtog Copenhagen Summer Festival Talentpris, hvorefter hun spillede en solokoncert på Charlottenborg. Til daglig studerer hun på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium hos Tim Frederiksen.