Theatre of voices og Michala Petri

ODSHERREDS KAMMERMUSIKFESTIVAL

 

Mandag 29/7 kl. 19.30

 

Hempel Glasmuseum

 

Michala Petri og

Theatre of Voices

Signe Asmussen

Paul Bentley-Angell

Steffen Bruun

Kunstnerisk leder: Paul Hillier

 

 

 

Three Scottish Dances — based on arrangements by Peter Maxwell Davies (voices+recorder)

i) Last time I came over the Mure

ii) Remember well my dear

iii) Almayne

 

Arvo Pärt - Da pacem

 

Galina Grigorjeva - Lamento (for solo recorder)

 

Arvo Pärt - Most Holy Mother of God

 

Arnannguaq Janna Posborg Gerstrøm - new work (voices+recorder)

 

Jóhann Jóhannsson - Holy Thursday

 

Hildur Gu∂nadóttir/Jóhann Jóhannsson - Jerusalem Hymn

 

Pelle Gudmundsen-Holmgreen - Song

 

Sunleif Rasmussen - Songs of Solitude and Night (new work) (voices+recorder)

 

Petri og Theatre of Voices skaber nordlys

Netop hjemkommet fra en nordatlantisk turné til Færøerne, Island og Grønland giver Theatre of Voices og Michala Petri koncert på Hempel Glasmuseum. Kombinationen af Danmark verdensberømte fløjtenist og et af verdens førende vokalensembler, der opfører nykomponeret færøsk, islandsk og grønlandsk musik er opsigtsvækkende.

 

Theatre of Voices blev grundlagt i London i 1990 af Paul Hillier, og efter en del år i Nordamerika har Theatre of Voices fået base i København. Sidste år medvirkede elitevokalisterne med forestillinger på både Palais Garnier in Paris, Teatro Real i Madrid og New Yorks Lincoln Center. Og i år gav Theatre of Voices en udsolgt koncert i Hamborgs nye koncerthus, Elbphilharmonies store sal.

 

Ensemblet fokuserer især på ny musik, men ofte flettet sammen med al slags tidlig musik, hvilket afspejler Hilliers livslange forkærlighed til netop disse to ender af det musikalske spektrum.

 

For Michala Petri, der siden de unge år har fulgt sit behov for musikalsk udvikling i forskellige retninger, er samarbejdet med TOV en naturlig rejse ind i andre musikalske kulturer.

Hun har samarbejdet med kunstnere som Keith Jarrett, sir Neville Marriner, Pinchas zukermann, Joshua Bell og Claudio Abbado. Og hendes repertoire omfatter værker fra barok, wienerklassicisme og romantik til samtids- og improvisationsmusik, og det er netop den tilpasningsevne, der ligger bag hendes kunstneriske attraktion