Elsa Dreisig, Bo Skovhus og Christian Westergaard

ODSHERREDS KAMMERMUSIKFESTIVAL


Underskønne sangere spiller romantisk ping-pong

Torsdag 1/8 kl. 19.30

Hempel GlasmuseumElsa Dreisig

Bo Skovhus

Christian Westergaard


Hugo Wolf: Italienisches LiederbuchIntet mindre end en musikhistorisk sensation er på kammermusikfestivalens program på torsdag den 1. august, når den fremadstormende sopran Elsa Dreisig og den brillante baryton Bo Skovhus sammen kaster sig ud i Hugo Wolfs Italienisches Liederbuch med 46 romantiske, jalousignistrende, underskønne og dramatiske artsongs fra slutningen af det 19. århundrede.


Dreisig & Skovhus bliver akkompagneret af Christian Westergaard, der, fra Hempels Glasmuseum til Wigmore Hall, har slået sit navn fast som en medskabende og fremragende partner for tidens  bedste sangere.


Bosat i Wien er Bo Skovhus en del af den internationale opera- og liedscene. Netop i år kan den danske baryton fejre sit 30 års-scenejubilæum. Skovhus har en stor karriere som liedsanger og har desuden optrådt på alle de kendte operascener, siden 1991 fast knyttet til Wiener Staatsoper.


Den unge fransk-danske sopran Elsa Dreisig, allerede vidt og bredt kåret som bedste sanger, har sunget Pamina, Muzetta, Michaela, Violetta - og senest Manon i Opernhus Zürich - på de internationale scener. Hendes debut med Berlinerfilharmonikerne under sir Simon Rattle i Berlin, Salzburg, Luzern og Paris, blev simpelthen karakteriseret som sensationel. Det seneste halvandet år har hun været fast knyttet til Berlin Staatsoper.


Christian Westergaard er fast tilknyttet akkompagnatør ved Det kgl. danske Musikkonservatorium i København og på Operaakademiet. Han er grundlægger og kunstnerisk leder af Liedkompagniet, som har sat fornyet fokus på liedkunsten i Danmark.


At både aftenens kunstnere og repertoiret var et inspireret valg, vidner det om, at Cph Opera Festival dagen efter gennemfører det samme koncept. Men premiere på Dreisig/Skovhus/Westergaard’s fortolkning af Hugo Wolf er der på Hempels Glasmuseum, fortæller Bjørn Monberg, kammermusikfestivalens formand:


»Vi har haft Wolfs Italienisches Liederbuch på festivalen for 20 år siden, og det var en stor oplevelse, så da der viste sig en mulighed for at kombinere et powerpar som Dreisig og Skovhus, var det naturligt at pege på netop disse sange, der stiller store krav til både sangteknisk og skuespilmæssigt overskud.«